Evenementenbeveiliging

Onderdeel van evenementenbeveiliging is het zorgen voor overzicht. Met behulp van goed overzicht kunnen beveiligers gericht en adequaat reageren op incidenten. Het Mobiele Camerasysteem kan fungeren als belangrijk hulpmiddel bij evenementenbeveiliging.

 

Het Mobiele Camerasysteem kan ingezet worden om het publiek op een evenemententerrein te monitoren en hiermee kunnen bijvoorbeeld incidenten vroegtijdig in de kiem gesmoord worden. Doordat er gericht gereageerd kan worden op incidenten zijn beveiligers sneller ter plaatse bij een incident en voorkomt dit verdere problemen.

 

Daarnaast is het monitoren van drukte op evenementen onderdeel van evenementenbeveiliging. Het Mobiele Camerasysteem is hier uitermate geschikt voor. Indien een bepaald gebied massaal bezocht wordt door een groot publiek kunnen beveiligers tijdig ingrijpen door bijvoorbeeld in een bepaald gebied geen mensen meer toe te laten.

 

Naast de evenementenbeveiliging zelf kan het Mobiele Camerasysteem ingezet worden om de toegangswegen naar het evenement te monitoren. Door een goed overzicht van alle toegangswegen kan de toestroom van evenementenbezoekers gestroomlijnder verlopen door een betere verdeling over de verschillende toegangswegen.

 

Door speciale apparatuur kunnen de beelden draadloos worden uitgekeken, zonder hinder te ondervinden van de overbelasting van het netwerk door het grote aantal bezoekers. Met de speciale apparatuur kunnen de beelden real-time worden uitgekeken zonder enige vorm van vertraging in de beelden. De beelden zijn volledig beveiligd waardoor het voor niet geautoriseerde personen niet mogelijk is om de beelden uit te lezen.

 

Adhetec BV heeft draadloze detectoren voor evenementenbeveiliging die het terrein actief bewaken tijdens sluitingstijden. De detectoren zijn voorzien van een digitale camera en sturen de beelden direct door naar de meldkamer. Indien er een persoon gesignaleerd wordt op het terrein kan direct een bewakingsdienst worden ingeschakeld. Hierdoor hoeft er tijdens sluitingstijd van het evenement geen fysieke bewakingsdienst aanwezig te zijn op het terrein.  

 

Praktijkvoorbeelden: