Heide / bosbrandbeveiliging

Een echte brand zo vroeg mogelijk constateren en een alarm genereren: daar draait het om bij branddetectie. Dit kan alleen bij heide/ bosbranddetectie met innovatieve detectiesystemen. Het Mobiele Camerasysteem kan met behulp van een thermische camera met ongeĆ«venaarde nauwkeurigheid de eerste teken van een brand detecteren en een alarmmelding genereren. 


Door het vroegtijdig detecteren van een brand kan het verlies van delen van natuurgebieden voorkomen worden, door direct te reageren op een brand. Daarnaast zijn heide/ bosbranden een gevaar voor mensen (wandelaars, fietsers, campinggasten) die kunnen worden verrast door een brand. De meeste natuurbranden ontstaan door menselijke onvoorzichtigheid of brandstichting. Soms is er sprake van natuur invloeden (bijvoorbeeld: blikseminslag).

 

Door het plaatsen van het Mobiele Camerasysteem kunnen natuurgebieden gemonitord worden, zonder dat er in het natuurgebied enige infrastructuur aanwezig is. De thermische camera kan het gebied monitoren en direct een alarmmelding doorgeven aan hulpdiensten en wordt de schade bij heide/ bosbranden beperkt.