Kunststofkokers

 

Bij de aanleg en modernisering van kabel- en leidingentracés aan het spoor, in energiecentrales en industriële productieomgevingen worden bijzonder hoge eisen gesteld. Speciaal daarvoor ontwikkelt en verkoopt Adhetec kunststof kabel- en leidingkokers. Innovatief, hoogwaardig in kwaliteit en overtuigend efficiënt in gebruik. Onze technische kennis en absolute klantgerichtheid staan er garant voor dat we u in elke situatie de optimale oplossing kunnen bieden.


Betrouwbare stroomverzorging en dataoverdracht dragen zorg voor het wrijvingsloos functioneren van moderne industriële installaties en infrastructuren. Kabels en leidingen zijn kwetsbaar en dienen dan ook een goede mechanische bescherming geboden te worden.


De Adhetec kunststof kokers zijn ontwikkeld door ingenieurs met jarenlange ervaring in de kabel- en leidingkokerbouw en productontwikkelaars die beschikken over de meest geavanceerde virtuele ontwerpsystemen. Het resultaat: een combinatie van kwaliteit, effectiviteit, milieuvriendelijkheid en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.


Bij onze kunststof kabelkokers gaat het om kokers die op maaiveldhoogte gesteld dienen te worden. Ze bestaan uit UV gestabiliseerd Polypropyleen-Copolymerisaat. De complete koker bestaat uit een onderdeel (trog), een bovendeel (deksel) en twee slotbouten voorzien van driekantkop. Door het geringe gewicht is het eenvoudig de kokers op elke gewenste locatie uit te zetten. Hierdoor kan het aantal benodigde buitendienststellingen als gevolg van de inzet van zwaar materieel voor het uitrijden van de kokers sterk verminderd worden en zelfs geheel komen te vervallen. Hetzelfde geldt ook voor het verleggen van de kokerdelen.


Een eenvoudig verbindingssysteem, conische zwaluwstaartverbindingen, garanderen een hoge mate van verankering en positionering. De conisch vormgegeven ontwateringbuizen aan de buitenzijde van de kokerdelen dragen zorg voor een geregelde afvoer van regenwater en voorkomen tegelijkertijd dat de kokerdelen gaan zweven als gevolg van opkomend grondwater. Door toepassing van grondharingen kunnen de kokerdelen extra gefixeerd worden.


Het bovendeel (deksel) is voorzien van een antislip druppelprofiel zodat de kokers veilig begaanbaar zijn. In gesloten toestand is het niet mogelijk de deksel te lichten van de koker. De koker is voorzien van zetvoegen om te voorkomen dat in de zomer bij hoge temperatuur de koker zichzelf naar boven drukt.