Wisselverwarmingssystemen

Nederland kent één van de hoogste treinenfrequenties ter wereld. 1,1 Miljoen reizigers per dag vervoeren is niet niks. Het vereist een efficiënte en nauwkeurige capaciteitsplanning van de vervoerder. De inzet van adequaat materieel is hierbij van essentieel belang. 


De beschikbaarheid van de railinfrastructuur dient in zeer hoge mate gegarandeerd te worden om al dit materieel correct en op tijd te laten rijden.


Doordat dit proces in behoorlijke mate onder hoogspanning staat, bestaat er een reële kans op verstoring door externe invloeden. Deze verstoringen kunnen van menselijke aard zijn maar kunnen ook veroorzaakt worden door diverse weersomstandigheden.


Met name onder winterse omstandigheden kunnen er behoorlijke verstoringen optreden als gevolg van het vastvriezen van wissels of wisseldelen. Adhetec B.V. ontwikkelt, bouwt, plaatst en onderhoudt systemen om met name dit vastvriezen te voorkomen. Omdat het afbreukrisico erg hoog is worden onze installaties en systemen volgens de strengste industriële normen zorgvuldig en vakkundig ontwikkeld en samengesteld.


Dit doen wij reeds vanaf 1996. Daar aan vooraf gegaan zijn 4 zeer leervolle jaren bij het spoorbedrijf NS waarin praktijkervaringen en studies elkaar afwisselden. Diepgaande onderzoeken met het onderzoeksinstituut van NS hebben daarbij een solide wetenschappelijke basis gelegd voor de oprichting en start van Adhetec B.V.


Inmiddels is Adhetec B.V. uitgegroeid tot een ervaren, flexibele en dynamische onderneming waarbij de kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Onze missie is er voor te zorgen dat onder winterse omstandigheden de wissels maximaal beschikbaar zijn zodat het rijdend materieel onder de meest barre weersomstandigheden optimaal inzetbaar blijft.


Inmiddels hebben wij meer dan 140 haltes, stations en emplacementen uitgerust met onze installaties en systemen en leveren daarmee een belangrijke bijdrage in de functionaliteit en beschikbaarheid van het Nederlandse Railinfranet.