Spoorwegveiligheid – bescherming tegen onveilige situaties

Met meer dan 7.200 kilometer aan spoor, is er een grote kans op ongewenste gebeurtenissen. Het verlangen naar veiligheid zit diep verankerd in de missie van de spoorwegbeheerder. Het doel is niet alleen om ongewenste gebeurtenissen te voorkomen die letsel en schade met zich meebrengen, maar ook om een gevoel van geruststelling te bieden aan elke reiziger. In deze context gaan de zorgen verder dan de traditionele bedreigingen van vandalisme, criminaliteit en terrorisme; ze omvatten ook subtiele, maar significante risico’s zoals verkeersonveiligheid, brand en overstromingen. Met slimme camerabeveiliging verklein je deze risico’s aanzienlijk.

Railinfra beveiliging

Adhetec is spoorwegbeveiligingspartner van verschillende grote railinfra bedrijven. Al jaren plaatsen wij camerabeveiligingssystemen op kritische punten zoals spoorwegovergangen. Het plaatsen van een slim camerasysteem is niet alleen een afschrikmiddel voor potentiële gevaren, maar zijn ook waakzame ogen, die de sporen veiliger maken. De beelden die worden vastgelegd dienen als waardevolle bronnen voor risicoanalyse en continue verbetering van veiligheidsprotocollen.

Hierdoor word je tijdig gewaarschuwd wanneer er bijvoorbeeld iemand op het spoor loopt, wanneer er mensen zijn die willen overgaan tot diefstal of vandalisme en bij muntjesleggers. Onze camera’s registreren dit binnen no-time, waardoor er meteen actie genomen kan worden.

Sfeerbeeld van spoorwegveiligheid, want op de groenstrook langs het spoor staat bij een onbewaakte spoorwegovergang een mobiele cameramast voor toezicht. Er naast staat een man met een geel veiligheidsvestje onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Er komt ook een blauwe trein langsrijden en er staat een zwarte personenauto voor de slagbomen te wachten.
Spoorwegveiligheid met Adhetec observatiecamerasysteem

Verbinding

De slimme camerasystemen maken gebruik van WiFi of 4G voor de verbinding met de centrale. Vaak vormen de aanlegmogelijkheden en -kosten van een vaste verbinding een obstakel. Onze partner WiFi4ALL biedt een eigen, stabiel en veilig draadloos netwerk dat bovendien kosteneffectiever en sneller is. Niet alleen op treinstations maar ook op afgelegen locaties. In samenwerking met WiFi4ALL zorgt Adhetec voor een betrouwbare draadloze oplossing. Zowel Adhetec als WiFi4ALL zijn ISO 9001, 27001 en VCA** gecertificeerd. Adhetec heeft bovendien de KIWA cerfiticering K21024 voor tijdelijke bouwplaatsbeveiliging.

Ook op stations een veilig gevoel

Ook op treinstations kunnen onveilige situaties ontstaan. Daarnaast kan het noodzakelijk zijn om hier de personenstroom te monitoren, en wil je wellicht gewaarschuwd worden wanneer iemand bepaald gedrag vertoond bijvoorbeeld op de perrons. Op deze manier kunnen camera’s een preventieve werking hebben. Want wanneer mensen weten dat ze in de gaten gehouden worden, heeft dit invloed op hun gedrag.

Adhetec is specialist in railinfra beveiliging van stationsgebouwen, emplacementen en perrons.

Sfeerbeeld van een mobiele cameramast die op de groenstrook langs het spoor staat bij een onbewaakte spoorwegovergang.
Camerabewaking met een draadloze verbinding van Adhetec.

Doe geen concessies op het gebied van veiligheid

Het afbreukrisico van ondeugdelijk materiaal op het spoor is groot. Daarom zijn onze producten volgens de strengst industriële normeringen geproduceerd. Maar daar stoppen we niet, we controleren onze eigen producten ook nog via ons eigen kwaliteitsmanagementsysteem. Dit systeem is voor spoorveiligheid en is getoetst aan de ISO 9001 normering. Daarnaast zijn wij in het bezit van de certificaten ISO 27001, VCA** en de KIWA certificering voor tijdelijke bouwterreinbeveiliging. Kortom: veiligheid én kwaliteit van het allerhoogste niveau, zonder concessies.

MEER INFORMATIE?

Wil je een veilig spoor en ongeregeldheden snel detecteren? Met de railinfra beveiliging van Adhetec signaleer je niet alleen problemen snel, onze slimme camera’s doen meer dan alleen beelden tonen.

Meer weten? Neem contact op. We laten de mogelijkheden met plezier zien.

Adhetec
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 024 371 44 20
E. [email protected]