Spoorwegveiligheid

In een duurzame samenleving is treinvervoer voor goederen en passagiers onontbeerlijk. Het spoorinfrastructuur met stations en emplacementen omvat meer dan 7.200 km spoor. Om onveilige situaties op de spoorbaan, bij spoorwegovergangen of op stations te voorkomen treft de spoorwegbeheerder maatregelen. Met spoorwegveiligheid wil zij ongewenste gebeurtenissen die letsel of schade tot gevolg hebben voor zijn. Denk daarbij o.a. vandalisme, criminaliteit en terrorisme. Maar ook risico’s betreffende verkeersgedrag en brand of overstromingen behoren hiertoe.

Railinfra beveiliging

Adhetec is spoorwegbeveiligingspartner van de spoorwegbeheerder. Al jaren plaatsen wij op kritische punten, zoals spoorwegovergangen, camerabeveiligingssystemen. Met onze railinfra beveiliging kunnen vandalen, spoorlopers en muntjesleggers tijdig gesignaleerd worden. Een deel van de spoorwegen loopt door afgelegen gebieden. Daarom een ideale plek voor afpersingen, berovingen en bedreigingen. Onze camera’s ontdekken ook deze ongeregeldheden in no time. Hierdoor kan ogenblikkelijk actie genomen worden.

Sfeerbeeld van spoorwegveiligheid, want op de groenstrook langs het spoor staat bij een onbewaakte spoorwegovergang een mobiele cameramast voor toezicht. Er naast staat een man met een geel veiligheidsvestje onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Er komt ook een blauwe trein langsrijden en er staat een zwarte personenauto voor de slagbomen te wachten.
Spoorwegveiligheid met Adhetec observatiecamerasysteem

Beveiliging station

Een stil treinstation geeft een onveilig gevoel. Adhetec is specialist in railinfra beveiliging van stationsgebouwen, perrons en emplacementen. Railinfra beveiliging door middel van beveilingscamera’s verhoogt het gevoel van spoorveiligheid. Bovendien gaat er een preventieve werking uit. Als je weet dat je in de gaten wordt gehouden, beïnvloedt dat gedrag.

Hoge kwaliteitsnormering

Het afbreukrisico van ondeugdelijk materiaal op het spoor is groot. Om deze reden zijn de producten die wij leveren volgens de strengste industriële normering geproduceerd. Niettemin controleren we de producten via ons eigen kwaliteitsmanagementsysteem. Dit kwaliteitsmanagementsysteem is voor spoorveiligheid en is getoetst aan de ISO 9001 normering. Daarnaast zijn wij in het bezit van certificaten VCA** en BTR (Branchegerichte Toelichting Railinfrastructuur). Concluderend veiligheid en kwaliteit van het hoogste niveau dus.

Sfeerbeeld van een mobiele cameramast die op de groenstrook langs het spoor staat bij een onbewaakte spoorwegovergang.
Camerabewaking met een draadloze verbinding van Adhetec.

Verbinding

De verbinding van de railinfra beveiliging met de centrale werkt op WiFi of 4G. De aanlegmogelijkheden en -kosten zijn vaak een struikelblok voor een vaste verbinding. WiFi4ALL heeft een eigen stabiel en veilig draadloos netwerk. Wat bovendien goedkoper en sneller is. Dat geldt niet alleen voor treinstations maar ook voor andere locaties in een buitengebied. Adhetec werkt daarom samen met de techneuten van WiFi4ALL. Eveneens is WiFi4ALL ISO-gecertificeerd.

MEER INFORMATIE?

Wil je een veilig spoor en ongeregeldheden snel detecteren? Met de railinfra beveiliging van Adhetec signaleer je niet alleen problemen snel, onze slimme camera’s doen meer dan alleen beelden tonen.

Meer weten? Neem contact op. We laten de mogelijkheden met plezier zien.

Adhetec
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 024 371 44 20
E. [email protected]