Videomanagementsysteem – slimme software geeft een veilig gevoel

Het videomanagementsysteem is het softwareprogramma dat de functionaliteiten van het camerabeveiligingssysteem omvat. Dit kan volledig worden afgestemd op jouw wensen. Hierdoor worden alleen de dingen geregistreerd waar je ook écht iets aan hebt. Of dit nu alleen mensen met een rugzak zijn, mensen die bepaald gedrag vertonen, voertuigen die linksaf slaan, of iets compleet anders: alles is mogelijk.

Vastleggen wat telt – bespaar tijd en middelen met een doelgericht videomanagementsysteem

Wanneer je camerabeveiliging aanschaft is het belangrijk om vast te stellen wat jouw doel is. Want je wilt niet simpelweg iets 24/7 in beeld brengen, maar je wilt dat het systeem bepaalde dingen voor je in de gaten houdt. En dat jij alleen wordt gewaarschuwd wanneer hier aanleiding voor is. Daarom brengen we eerst in kaart wat de beelden moeten opleveren. Vervolgens beoordelen wij hoe het videomanagementsysteem daar het beste bij past. Hierbij werken we volledig naar de wens van de klant zodat de resultaten van het systeem naadloos aansluiten op de wens van wat de klant juist wil zien.

Sfeerbeeld van een bewaker achter meerdere monitors die verkeerssituaties observeerd.

De mogelijkheden van een videomanagementsysteem

Een videomanagementsysteem heeft diverse functionaliteiten. Het monitoren, opslaan en terugkijken van beelden behoren tot de standaard. Net zoals het inloggen vanaf elke wereldwijde locatie om beelden te observeren. Daarnaast is volledig te personaliseren wat de camera registreert en wanneer hij alarm slaat. Daarvoor zijn twee systemen: VCA en motion detection.

Motion detection met een camerabewakingssysteem van Adhetec.

Video Content Analyse (VCA)

VCA analyseert real time bewegende beelden. De camera kan op de centimeter nauwkeurig meten hoe groot een object is dat in beeld is. Hierdoor weet hij of het een dier, mens, voertuig of iets anders is. Tot slot stelt hij kleur en bewegingssnelheid vast. Aan de hand van vooraf bepaalde criteria slaat hij al dan niet alarm. Hierdoor is een VCA-systeem inzetbaar voor onder andere:

• Het detecteren van onbevoegden
• Het signaleren van lang rondrijdende of stoppende voertuigen
• Het vastleggen van personen die versperringen overschrijden

• Het tellen van objecten
• Het opmerken van vuur en rook

Tot slot constateert een VCA-systeem het direct als de camera ongewenst afgedekt of verdraaid wordt. Dit slimme systeem vervangt eigenlijk de ogen van een operator. Je hebt daardoor ook minder personeel en monitoren in de meldkamer nodig.

Motion detection

Motion detection staat voor bewegingsdetectie. Zodra er beweging is, neemt de camera dit op en slaat desgewenst alarm. Je stelt vooraf in wanneer een camera iets vastlegt. Dit gebeurt aan de hand van het aantal pixels in het beeld. Zodra dit verandert, is er beweging bespeurd. Dit is een minder geavanceerd en intelligent systeem dan VCA, en kan daardoor alleen in specifieke gevallen worden ingezet. .

Camera opname alleen wanneer dat nodig is.
Sfeerbeeld van bovenaf een wegovergang genomen. Er rijdt een witte auto onder een verkeerscamera door.

Jouw slimme beveiliging, moeiteloos geïntegreerd

Videomanagementsystemen (VMS) worden steeds slimmer. Onze VMS koppelt naadloos software aan beveiligingscamera’s, encoders en andere apparatuur voor camerabeveiliging. Bedrijfs- en beveiligingssystemen, zoals klimaatbeheersing, brandbeveiliging en toegangscontrole zijn bovendien handig te integreren.

Adhetec adviseert, installeert en integreert moeiteloos een slim videomanagementsysteem bij jou. Zodat jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

Meer informatie?

Een videomanagementsysteem zorgt ervoor dat je meer kunt met camerabeelden dan enkel observeren. Deze geavanceerde software zijn jouw extra stel ogen dat veiligheid verhoogt en jou alles vertelt als je zelf niet in de buurt bent.

Meer weten over videomanagementsystemen? Bel direct.

Adhetec
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 024 371 44 20
E. [email protected]