Videomanagementsysteem

Het videomanagementsysteem is het softwareprogramma dat de functionaliteiten van het camerabeveiligingssysteem omvat. De keuze van het videomanagementsysteem is zodoende afhankelijk van het gewenste resultaat dat je uit de beelden wilt halen. Camerabeveiliging is inzetbaar voor de bewaking van terreinen, beveiliging van objecten maar bijvoorbeeld ook voor het uitvoeren van verkeerstellingen.

Het doel van een videomanagementsysteem

Ongeacht het doel van camerabeveiliging, wil je uiteindelijk geen camera maar je wil iets goed in beeld brengen. De toepassing van de beelden bepaalt de keuze voor een videomanagementsysteem. We brengen daarom eerst in kaart wat de beelden moeten opleveren. Wat wil je bereiken met camerabewaking? Vervolgens beoordelen wij welke videomanagementsysteem daar het beste bij past. Wij werken onafhankelijk. Dat zorgt ervoor dat de keuze niet afhankelijk is van eventuele leveranciersafspraken, maar van jouw vraag.

Sfeerbeeld van een bewaker achter meerdere monitors die verkeerssituaties observeerd.
Motion detection met een camerabewakingssysteem van Adhetec.

Mogelijkheden videomanagementsysteem

Een videomanagementsysteem heeft diverse functionaliteiten. Het monitoren, opslaan en terugkijken van beelden behoren tot de standaard. Net zoals het inloggen vanaf elke wereldwijde gewenste locatie om beelden te observeren. Voorts wat de camera registreert en wanneer hij alarm slaat. Daarvoor zijn twee systemen: VCA en motion detection. Tot slot is de keuze afhankelijk van het aantal locaties met camerabewaking en het aantal plekken waar beelden geobserveerd worden.

Motion detection

Motion detection staat voor bewegingsdetectie. Zodra er beweging is, neemt de camera dit op en slaat desgewenst alarm. Je stelt vooraf in wanneer een camera iets vastlegt. Dit gebeurt aan de hand van het aantal pixels in het beeld. Zodra dit verandert, is er beweging bespeurd. Een VCA-systeem is veel intelligenter en neemt scherper waar. Anders gezegd kan beter bepalen of iets verdacht is.

Camera opname alleen wanneer dat nodig is.
Sfeerbeeld van bovenaf een wegovergang genomen. Er rijdt een witte auto onder een verkeerscamera door.

Video Content Analyse

VCA, anders gezegd Video Content Analyse, analyseert real time bewegende beelden. Vervolgens bepaalt VCA de grootte en breedte/lengteverhouding van een object. Hierdoor weet hij of het een mens, dier of voertuig is. Tot slot stelt hij kleur en bewegingssnelheid vast. Aan de hand van vooraf bepaalde criteria slaat hij al dan niet alarm. Een VCA-systeem is inzetbaar voor het detecteren van onbevoegden, het signaleren van te lang rondrijden of stoppen, overschrijden van versperringen, tellen van objecten en het opmerken van vuur en rook. Tot slot constateert een VCA-systeem direct als de camera ongewenst afgedekt of verdraaid wordt. Dit slimme systeem vervangt eigenlijk de ogen van een operator. Het scheelt bovenal het aantal monitoren in de meldkamer.

Integratie

Videomanagementsystemen (VMS) worden steeds geavanceerder. Onze VMS koppelen naadloos software aan beveiligingscamera’s, encoders en andere apparatuur voor camerabeveiliging. Bedrijfs- en beveiligingssystemen, zoals klimaatbeheersing, bandbeveiliging en toegangscontrole zijn bovendien handig te integreren. Om valse alarmeringen te voorkomen is een goede instelling van het VCA noodzakelijk. Onze medewerkers zijn kundig en ervaren. Naast advisering zorgen we voor installatie en optimale werking van het videomanagementsysteem en camera’s.

Alleen camerabeelden die nodig zijn.

Meer informatie?

Een videomanagementsysteem zorgt ervoor dat je meer kunt met camerabeelden dan enkel observeren. Deze geavanceerde software zijn jouw extra stel ogen dat veiligheid verhoogt en jou alles vertelt als je zelf niet in de buurt bent.

Meer weten over videomanagementsystemen? Bel direct.

Adhetec
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 024 371 44 20
E. [email protected]