Verkeersmonitoring

Verkeersmonitoring heeft verschillende doelen. Zo kun je via een verkeersbeheersysteem verkeerstromen tellen en inzicht krijgen in verkeersgedrag. Daarnaast is het mogelijk om via kentekenplaatherkenning auto’s te identificeren ter ondersteuning van opsporing, handhaving of om preventieve redenen. Onze mobiele camera’s voor verkeersmonitoring werken autonoom en hebben een eigen stroomvoorziening. Ze zijn dus flexibel inzetbaar op elke gewenste locatie.

Verkeerstellingen

Onze slimme camera’s met videomanagementsysteem zorgen voor de meest optimale vorm van verkeersonderzoek. De camera’s brengen verkeerstromen helder in beeld en tellen nauwkeurig hoeveel voetgangers, fietsers, scooters, motorrijders en ander gemotoriseerd verkeer langs een bepaald punt komen. Naast tellingen is het bovendien mogelijk om verkeersgedrag te bestuderen. Onze verkeersmonitoring is inzetbaar op kruispunten, rotondes maar ook op de doorgaande weg. Niet alleen voor gemotoriseerd vervoer maar ook voor voetgangers en fietsers. Het grote voordeel van verkeersmonitoring via camerabeelden is de nauwkeurigheid van de gegevens. Bovendien werkt het kosteneffectief. Handmatig tellen is immers duur, tijdintensief en kost veel regelwerk. Op de online portal zie je met één druk op de knop de resultaten. De gegevens zijn daardoor real time beschikbaar en bruikbaar.

Sfeerbeeld van een bewaker achter meerdere monitors die verkeerssituaties observeerd.
Adhetec - verkeer 2b

Kentekenplaatherkenning

Met een nummerplaatherkenningssysteem kun je kentekenplaten identificeren. De toepasbaarheid hiervan is divers. In het kader van handhaving kun je voertuigen registreren die een bepaald gebied niet in mogen, zoals een centrum of voetgangersgebied. Gemeentewerven kunnen last hebben van illegaal storten buiten openingstijden om. Via kentekenplaatherkenning is het mogelijk om  nummerplaten te registreren van onbevoegden die zich bij de gemeentewerf bevinden. Een andere optie is het scannen van nummerplaten in probleemwijken. Zo weet je exact wie er zich in de wijk begeeft, mochten zich incidenten voordoen. Wil je geen vreemd-parkeerders op je parkeerterrein, dan is deze wijze van verkeersmonitoring ook een uitstekende oplossing. Voor de opsporing van gestolen auto’s, gezochte voertuigen werkt het tot slot ook.

Software voor verkeersmonitoring

We leveren verschillende camerasystemen en software voor verkeersmonitoring. We kijken eerst voor welk doel je verkeersmonitoring inzet. Vervolgens adviseren we welke camerasysteem met software de beste oplossing is. We werken onafhankelijk. We kunnen daarom het beste alternatief bieden. Dat hoeft bovenal niet altijd de duurste te zijn. Uiteindelijk wil je geen camera maar resultaat behalen uit de beelden. Dat is waar het ons omgaat.

Adhetec - verkeer - 3

MEER INFORMATIE?

Wil je weten wie een bepaald gebied met een auto inrijdt? Of wil je juist het aantal verkeersdeelnemers tellen op een bepaalde locatie? Met onze verschillende oplossingen op het gebied van verkeersmonitoring krijg je het inzicht dat je nodig hebt.

Verkeermonitoring. Als elke verkeersdeelnemer telt. Bel ons.

Adhetec
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 024 371 44 20
E. [email protected]