Verkeersmonitoring – Krijg inzicht in gegevens die ertoe doen

Verkeersmonitoring heeft verschillende doelen. Zo kun je via een verkeersbeheersysteem verkeersstromen tellen en inzicht krijgen in verkeersgedrag. Daarnaast is het mogelijk om via kentekenplaatherkenning auto’s te identificeren ter ondersteuning van opsporing, handhaving of om preventieve redenen. Onze mobiele camera’s voor verkeersmonitoring werken autonoom en hebben een eigen stroomvoorziening. Ze zijn dus flexibel inzetbaar op elke gewenste locatie.

Slimme software vertelt meer

Wanneer we hebben vastgesteld voor welk doel jij verkeersmonitoring wilt gaan inzetten, stellen wij onze software hier op af. Eigenlijk is alles mogelijk. Of je nu alleen rode auto’s wilt registreren, volledige verkeerstellingen wilt doen of alleen wilt kijken naar de nummerplaten, echt alles is mogelijk. Alleen de juiste beelden zien werkt niet alleen efficiënt maar ook kostenbesparend.

Bij het kiezen van de juiste camera’s en software werken wij volledig onafhankelijk. Daarom kunnen we altijd gaan voor de optie die jou het veiligste gevoel bezorgd, zonder vast te zitten aan bepaalde afspraken. Uiteindelijk gaat het niet om die camera, maar om het resultaat dat je behaalt met de beelden. En dat is ook precies waar het ons om gaat.

Sfeerbeeld van een bewaker achter meerdere monitors die verkeerssituaties observeerd.
Adhetec - verkeer 2b

Verkeerstellingen

Onze slimme camera’s met videomanagementsysteem zorgen voor de meest optimale vorm van verkeersonderzoek. Het grote voordeel van verkeersonderzoek doen op deze manier is niet alleen de nauwkeurigheid van de cijfers, maar ook hoe tijdbesparend en kosteneffectief het is. Handmatig tellen is veel duurder en duurt ook een stuk langer. Op de online portal zie je met één druk op de knop de resultaten.

De slimme camera’s brengen verkeersstromen helder in beeld en tellen nauwkeurig hoeveel voetgangers, fietsers, scooters, motorrijders en andere bestuurders langskomen. Naast tellingen is het bovendien mogelijk om verkeersgedrag te bestuderen. Onze verkeersmonitoring is inzetbaar op kruispunten en rotondes, maar ook op de doorgaande weg.

Kentekenplaatherkenning

Met een nummerplaatherkenningssysteem kun je kentekenplaten identificeren. De toepasbaarheid hiervan is divers:

• Het registreren van voertuigen in een bepaald gebied. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld zichtbaar wanneer een niet-toegestane auto een milieuzone inrijdt, of wanneer er iemand rijdt op een plek waar dit niet mag.
• Het registeren van onbevoegden bij gemeentewerven en op deze manier illegale stortingen voorkomen,
• Het scannen van nummerplaten in probleemwijken, waardoor je precies weet wie er op welk moment in de wijk is.

• Het registreren en voorkomen van vreemd-parkeerders op je parkeerterrein.
• Het opsporen van gestolen auto’s en gezochte voertuigen.

MEER INFORMATIE?

Wil je weten wie een bepaald gebied met een auto inrijdt? Of wil je juist het aantal verkeersdeelnemers tellen op een bepaalde locatie? Met onze verschillende oplossingen op het gebied van verkeersmonitoring krijg je het inzicht dat je nodig hebt.

Verkeermonitoring. Als elke verkeersdeelnemer telt. Bel ons.

Adhetec
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 024 371 44 20
E. [email protected]