Nieuwe collega's gezocht
Vacature camera monteur Senior
27 juni 2022
Wat betekenen o.a. de ISO certificeringen voor onze onderneming?
23 februari 2023

Wat is nou een gezonde werkvloer?

Een gezonde werkvloer is een moderne term die steeds meer in opkomst is, maar wat doen wij er eigenlijk aan om onze medewerkers een zo gezond mogelijke werkomgeving te bieden?

Vertrouwen
De gezonde werkvloer en duurzame inzetbaarheid van medewerkers begint eerst bij het geven van vertrouwen. We geven iedereen het vertrouwen dat het werk goed zal worden uitgevoerd doordat kennis en ervaring optimaal zal worden ingezet voor een goed eindresultaat. Dat geeft niet alleen voldoening, maar dat geeft ook zeker zelfvertrouwen en een goed gevoel. Wie vertrouwen krijgt, voelt zich gehoord en gezien. En ook al wordt iets ‘gewoon’ even gedaan, dan nog geven we complimenten, want ook ‘gewoon’ mag gezien en gewaardeerd worden.

Niet alleen fysiek tastbare items
Dus een gezonde werkvloer gaat niet alleen over fysiek tastbare items. Het gaat voornamelijk over gevoel. Wanneer je met plezier naar je werk gaat en met z’n allen een gezamenlijk doel nastreeft met als resultaat een mooie project en een tevreden klant. Dan zijn we, denk ik, goed bezig als werkgever.
Maar wanneer je de gezonde werkvloer ook tastbaar maakt met fysieke items, dan laat je het werknemers niet alleen voelen, maar ook zien dat je echt het beste met ze voor hebt. Wie in een kaal wit kantoortje zit en tegen een lelijke poster aankijkt, zonder airco, zal zich minder gewaardeerd voelen dan een medewerker die een moderne werkplek heeft. Een warme kleur op de muur, behang, een plant en klimaatcontrole kunnen een wereld van verschil maken hoe iemand zijn werkplek ervaart.

Luxe werkomgeving straalt waardering uit en inspireert
Met dit alles in gedachten gingen we 2 jaar geleden een nieuw pand bouwen. We wilden een luxe en gezonde werkomgeving creëren, die gelijk bij binnenkomst waardering uitstraalt en die inspireert. Een dergelijke omgeving zou, in onze ogen, gelijk een klant duidelijk maken dat je niet alleen zegt dat je voor detail gaat, maar je laat het, op geheel eigen wijze, ook ervaren. En gevoel zegt nog altijd meer dan duizend woorden. Dus bij ons zit de gezonde werkvloer niet alleen in het geven van vertrouwen en een compliment. Maar ook in een warme tint op de muren, behang, planten en een elektrisch verstelbaar bureau. Er is echter meer. We hebben namelijk ook :

• een weersafhankelijk gestuurde klimaatinstallatie, die altijd een optimale stabiele temperatuur in het kantoor regelt. De zonneschermen worden op tijd en automatisch aangestuurd. Echt wel handig;
• een ventilatiesysteem dat werkt op basis van de CO2 aanwezigheid en zo altijd voldoende vers lucht aanvoert;
• vers fruit op elke afdeling;
• vloerbedekking, die hypo allergeen is;
• kantoorverlichting, die is afgestemd op de zon-instraling om zo over- en onderbelichting te voorkomen.
• een mooie kantine met veel daglicht, een mooi uitzicht en stoelen, die lekker zitten;
• elke dag een verzorgde lunch;
• een facilitair medewerker, die altijd alles lekker fris en schoon houdt;
• en een uitgebreide professionele fitnessruimte met Personal Trainer. Een handdoekservice en een kleedkamer met douches horen daar uiteraard ook bij.

Wij vertrouwen erop dat alle bovengenoemde punten voldoende inhoud geven aan de term ‘gezonde werkvloer’. En zo niet, dan weten de medewerkers dat hun mening er toe doet en horen we wel welke behoefte er is.